Direktlänk till inlägg 22 oktober 2008

Idiotiska "nyheter"

Av Jua - 22 oktober 2008 11:23

Satt på bussen i morse och läste Metro och lade märke till en massa knäppa grejor.

  

1. Tydligen så ska Kriminalvården gjort sig av med vårdare pga av att de har kriminella släktingar. Tydligen skulle detta kunna påverka deras arbete på så vis att de skulle kunna känna medkänsla för fångarna eller dylikt (inte riktigt så grovt formulerat, men på ett ungefär). Detta samtidigt som det har upptäckts att en av de främsta säkerhetsexperterna också har ett par kriminella släktingar, varav en nyligen har erkänt bedrägerier för flera miljoner. Han jobbar kvar.


Snälla någon, kom med något nytt! Att människor med högre positioner har det bättre är väl ingen jävla nyhet. Och självklart vill inte chefen kommentera någon koppling mellan dessa olika fall.


2. Många jobbar, trots att de är sjuka, enligt en enkätundersökning som facket Union gjort. Många som inte jobbar medan de är sjuka tar istället ut kompledigt, semester eller flextid istället för att sjukskriva sig. Vissa jobbar hemifrån. Anledningen de flesta uppgett ska ha varit att de har mycket att göra på jobbet.


Jag tycker fortfarande inte att det är någon direkt nyhet. Det är ganska givet att man gör på detta vis, i ett samhälle där friskhet belönas och sjukdom bestraffas. På mitt förra jobb som telefonförsäljare så var man tvungen att jobba minst två dagar i veckan, även om man var sjuk, så då var man tvungen att ta igen det. Klart man heller får skiten ur världen då!


3. En snubbe som blev dömd för fortkörning har bestämt sig för att hävda sin oskuld genom att bevisa att polisens utrustning är felaktig. Han ska tydligen ha hållit ett stillastående föremål framför någon av deras grejor (vet inte riktigt vad de använder) och den ska ha visat på 20 km/h.


Detta är sinnesjukt. Men fortfarande inte förvånande. Undrar om han kommer att lyckas bevisa något, och undrar om de kommer göra något åt saken.


4. Två danska män har blivit dömda för terrorbrott, eller förberedelse till det. En av männen sjöng islamistiska sånger som hyllar martyrdöd när han tillverkade sprängladdningar. Den andra har tydligen befunnit sig i ett träningsläger i Pakistan.


Så jävla onödigt att skriva om att den ena sjöng islamistiska sånger. För det var antagligen inte det han blev dömd för.

Okay, de har blivit dömda för terrorbrott. Okay, de kanske är muslimer. Okay, de kanske tänkte bomba i islams namn. Men dessa två idioter har ju fortfarande ingenting med religionen islam att göra. För islam är faktiskt en riktig religion, ingen jävla bombarsekt!


5. En irakisk valp ska tydligen ha hittats i en brinnande sophög (el. dyl.) av en amerikansk soldat. Han ville adoptera valpen och ta med den hem, men eftersom de inte får ta med djur till USA så fick han inte det. Förrän en namnlista lämnades in med 50.000 namn.


Det var ju ganska fint gjort. Det var fint av soldaten att vilja ta med valpen hem, och det var fint gjort av de 50.000 människorna som skrev på namnlistan. Men skulle dessa 50.000 människor gjort samma sak om det var ett irakiskt barn som hittades i en brinnande sophög? Jag kan givetvis inte svara säkert, men jag betvivlar det.


6. I nordöstra Indien har 14 människor dött och 40 blivit skadade av någon sprängning.


Denna nyhet är inget speciellt i sig. Anledningen till att jag skrivit så kort om den var att det helt enkelt inte stod mer i den. Det var en notis på ungefär 5X5 cm.

Det intressanta var att den stod precis bredvid notisen om den irakiska hunden, som fick vara med på bild och allting (med en sjal runt halsen med den amerikanska flaggan).

Det är alltid lika roligt att upptäcka att en hund är mer värd än 54 människor. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jua - 21 juni 2012 11:04

Heregud, varför skriver jag för långt? Jag postar denna kommentar här istället för fältet för den artikel http://www.rod.se/polisen-ska-f%C3%A5-anlita-fra där den hör hemma.   Åh herregud, råkade trycka bort skiten, men historiken sparade min kom...

Av Jua - 7 oktober 2011 08:55

Hette en rubrik i Metro idag, tyckte både att rubriken och själva artikeln syftade på det irrelevanta i historien. En 54-årig man kom in på socialkontoret i Hjällbo, sade att han ville ha en lägenhet, hällde en brännbar vätska över sig själv och höll...

Av Jua - 19 juli 2011 10:13

Herregud, jag åker hem om typ fyra dagar. Jag ska träffa mamma, pappa, farmor, farfar, mormor och lillebror! Så jävla gött (ett uttryck som återkommer med hög frekvens i mitt dagliga tal numera)! Har fan inte varit hemma sen typ den 5e mars, det är l...

Av Jua - 15 juni 2011 20:12

Jag har märkt att det har börjat komma en hel del feministiska sångerskor till populärmusikvärlden och radiostationerna. Det är typ hela tiden musik som Lady Gaga Born This Way   Nikki Minaj Girls Fall Like Dominoes   och Beyoncé ...

Av Jua - 15 juni 2011 19:20

Man hinner ju knappt blinka innan någon ny dumhet Tingsrätten haft för sig dyker upp igen. Och jag vet, det är inte bara i Tingsrätten de är dumma i huvudet, det gäller fan hela rättssystemet, men själva idén med en tingsrätt är bara helt sjuk.   ...

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Bloggande vänner

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards